Kalite Yönetim Sistemi (Versiyon – 2015)
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi bütün kuruluşlara, hiç bir ayrım gözetilmeksizin uygulanabilen bir yönetim sistemidir. Kuruluşun müşteri ihtiyaç ve beklentilerini belirleme, tanımlama ve karşılamada, uluslararası alanda kabul görmüş bir yönetim biçimidir. ISO 9001 Standardı kuruluşun tüm faaliyetlerini yansıtır. Kuruluş ile birlikte gelişerek değişen ihtiyaçlara cevap verir. Etkin bir Kalite Yönetim Sisteminin şartlarını ortaya koyar. ISO 9001 Sisteminin amacı, hata ve kusurları azaltmak, ortadan kaldırmak ve daha da önemlisi önlemektir. Buradaki temel varsayım, etkin bir kalite yönetim sistemi oluşturulması ve uygulanması halinde, müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak kaliteli ürün ve hizmetler üretileceğidir.
ISO 9001 sistemi kuruluşların kendilerini geliştirmesi, bir düzen ve disiplin içinde sistematik olarak çalışabilmeleri için uygun bir ortam hazırlar. ISO 9001 reklam ve prestij kazandırmasına ek olarak kuruluşlara yeniden gözden geçirme ve sürekli iyileştirme olgusunu kazandırır.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, günümüzde pek çok kuruluşun uygulamaya koyduğu ve kurumsallaşmada büyük önem arz eden bir standart olması itibariyle oldukça kıymetlidir. Artık büyümekte olan yada günümüz rekabetçi ortam koşullarında, sürekli yenilenerek bir adım öne geçmeyi hedefleyen firmalar için olmazsa olmaz bir sistem haline gelmiştir.
Kuruluşlar ISO 9001 kalite belgesini alabilmek için, kalite yönetim sistemlerini tanımlamalı ve işleri tanımlandığı gibi yürütmelidirler. Bu konuda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip personel istihdamı sıkıntılı olduğundan pek çok firma danışmanlık desteği almayı uygun görmektedir.
Aylar süren çalışmalar neticesinde işletmelerin kurdukları ISO 9001 sistemi, standardın şartlarını karşılaması durumunda ve yapılan denetimler sonucunda başarılı olunması halinde firmaların ISO 9001 KALİTE BELGESİ almaya hak kazanmalarıyla neticelenmektedir.
Tıbbi Cihazlar İçin Kalite Yönetim Sistemi (Versiyon – 2016)
ISO 13485, Tıbbi cihaz üretimi, satışı, geliştirmesi veya hizmeti sunan kurumların kaliteli bir hizmet süreci sistemi şartlarını belirleyen bu alandaki dünyanın en kapsamlı standardına denir. Temel amacı arge, tasarım süreci, tıbbi veya medikal cihaz gelişimine katkı sağlamaktır. Iso 13485 standardı da bu şartları sağlamasıdır.
Iso 13485, Tıbbi Cihazlar Standardı, kuruluşun kalite yönetim proseslerini ve ürünle ilgili teknik altyapıya destek mahiyetindedir. Bu standarda ait şartları benimseme yönetimin stratejik bir kararıdır. Kurum kaliteli bir ürün geliştirme, ve tüm ihtiyaçları ve süreçleri belirlemelidir. Her bir kuruluşun büyüklüğü farklı olduğundan, çalışan sayısı gibi diğer faktörlerden standardı uygulama şeklide farklı oacaktır. Zaten Iso 13485 standardının temel gayeside standard maddelerine dayanılarak farklı çözümler ortaya konulmasıdır. Standardda belirtilen özel oluşturulmuş standard bazı riskli ürünlere uygulanmaktadır.
Iso 13485 standardı Tıbbi Cihazlar ve Medikal cihazlara özel bir standard olup temeli yine hemen tüm standardlarda olduğu gibi Iso 9001 Kalite Yönetim sistemine dayalıdır. Bir diğer bu standard ile bağlı olan ve bu standardın raporlanmasını amaçlayan Iso 14969 standardı da bu standard ile ilintilidir.
ISO 13485 NELERİ KAPSAMAKTADIR? ISO 13485 Standardı tıbbi veya medikal cihazların kuruluşa girdilerinden, tasarım geliştirme süreçlerini, müşteri beklentilerinin karşılanmasını ve medikal cihazlarla ilgili yayınlanmış yasal şartlara uymayı ve bunları sürekli geliştirmeyi amaçlayan bir standarddır.
ISO 13485 STANDARDI İLE NE AMAÇLANMAKTADIR? Iso 13485 Tıbbi Cihazlar Kalite Yönetim Sistemi Avrupa Birliği uyum yasaları ve diğer yasal şartlara uyumu sağlamaktadır. Bununla birlikte birtakım tıbbi ve medikal cihazlar özellikli bazı durumlar istemektedir bunun için bazı standard maddeleri kapsam dışı bırakmaktadır. Bu hariç tutmalar Iso 9001 Kys ile belirlenen koşullara tam uyumsuzluk göstermesi durumunda kuruluşun Iso 9001 şartlarını yerine getirmediği varsayılır.
Cevre Yonetim Sistemi (Versiyon – 2015)
ISO 14001, Sorumluluk Altına Girme ve Siyasal Kuruluş sık aralarla kendini geliştirmeye, iyileştirme, çevren tahribatın önlenmesi ve çevreyle alakalı yönetmeliklerine ve diğer koşullara uygunluğunu gerektirir. Bu koşullar için bazı gereksinimler vardır. Bu gereksinimler ise şu şekilde sıralanır; Firmanın kendini sürekli bir şekilde geliştirmesi, Çevreye karşı kirliliğin önlenmesi, Çevre koşullarına uyumu, hedeflerine ulaşabilmesi için sağlam temeller oluşturmalı, dokümanları elde etmeli teorik olarak kendine geliştirmeli, toplam içimde açık anlaşılır olmalıdır. Kuruluş dış etkenlerin karşı siyasal düşüncesine belirlemeli ve çevre yönetim standardına sadık kalacağını beyanda bulunmasıdır.
Sistemi Koordine Etme Bütün kurum ya da kurulular için bu program önem arz etmektedir. Kurum çevreyle ilgili olarak hedef ve arzularını belirlemelidir. Kurulusun organize edilmesi, mamulün ve hizmetinin dış etmenlerinin boyutlarını belirleme ve bunlar arasından en önem arz edeni belirlemelidir. Bu özellikler altında görev,yeki ve kaynak gibi bulgular, alanında yeterlilik ve uzmanlaşma, koordinasyon, belgeler halinde dokümanlar, doküman kontrolü, organizasyonun kontrolü, ani durumlara hazırlıklı bulunma ve bu vaziyetler karşısında uygulanması gerekenlerle alakalı TSE standardına karşılık gelecek biçimde çalışlarda bulunulur.
Teorik ve İşleme Sokma Kurum dış etkenlere karşı siyasal düşüncesini geliştirme, gaye ve ideallerine ulaşma gibi etkin bir teoride bulunmak için istenilen yetenek ve olanaklar beraberinde bir yardım mekanizması gerçekleştirmektedir.
Kontrol Etme Ve Düzenleyici Olgu Gözlemleme yapılan sahalarda havanın, suyun, kirletilmesi gibi objeler bur ilkede düzene sokulmaktadır. Standardın bu ilkesinde çevreye karşı önem arz eden işleyiş ve organize faallerinin gözlemlenmesi ve ölçülebilmesi, yapılacak faaliyetlerin çevreye hükümlerine karşı uygunluk takibi yapılması ve önleme faaliyetlerinde bulunması anlatılmaktadır.
Sistemin analiz edilmesi ve yükseltilmesi Kurum, bu zaman aralığında dış etkenlere ve bu etkenlere karşı genel üstünlüğünü geliştirmek maksadıyla, çevre yönetim standardını tekrardan ele almalıdır. Tekrar ele alma aralıklar hangi sıklıkla uygulanacağı bağlantıda bulunduğu kurum ya da kuruluşlarca belirlenir.
İs Saglığı ve İs Güvenliği Yönetim Sistemi (Versiyon – 2015)
Ohsas 18001 Standardı İlkeleri: Ohsas 18001 Standardı İlkeleri neler olduğunu açıklamaya başladan önce 18001 ohsas, Occupational Health and Safety Assessment Series, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Değerlendirme Serisi şeklinde İngilizce yazılmış olan isimlerin ilk harflerinden alınarak oluşturulmuş standart serisidir.
Neden Ohsas 18001 Belgesi? alınması gereklidir alt bölümde maddeler şeklinde yer almaktadır » İş Sağlığı ve Güvenliği risklerini saptamış ve bu riskleri gereken tedbirlerle minimum seviyeye indirmiş, » Alakalı yasa, mevzuat ve kanunların ihtiyaçlarını yerine getirmiş, » İş Sağlığı ve Güvenliği'ne ilişkin hedefler belirlemiş ve bu hedeflere erişebilmek için yönetim planları geliştirmiş, » Acil hallere (kazalar, vb) yönelik ihtiyaç duyulan hazırlıkları yapmış, » İş Sağlığı ve Güvenliği ağının performansını incelemeler ile izleyen, » İzleme neticelerine bağlı olarak ihtiyaç duyulduğunda iyileştirme faaliyetlerini başlatan, » İhtiyaç duyulan bilgilendirme faaliyetlerini uygun bireylere sağlamış » İş Sağlığı ve Güvenliği'ne ilişkin çalışmalarını dokümanterini yaparak ve sonuçlarını kayıt altında tutan kurumlardır.
Ohsas 18001 Nasıl Alınır? şeklinde aklınız bir soru var ise ilk önce OHSAS 18001 belgesini alabilmek isteyen kurumlar bu standardı kendi firmalarına inşa etmeleri ve faaliyete geçirmeleri gerekmektedir. Sonraki aşamada Sistem Kalite OHSAS 18001 Belgelendirme kuruluşumuza müracaat ederek yapacağımız incelememiz doğrultusunda OHSAS 18001 belgelerine sahip olabilirler.
İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yönetim Sistemi; iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin kuruluşların genel stratejileri ile uyumlu olarak sistematik bir şekilde ele alınıp sürekli iyileştirme yaklaşımı çerçevesinde çözümlenmesi için bir araçtır. Ülkemizde İSG faaliyetleri kişisel koruyucuların kullanımını çağrıştırmakta ve geleneksel olarak ayrıca yapılması gereken iş olarak algılanmaktadır. İSG Yönetim Sistemiyle, çalışanlar, yönetenler ve denetleyenlerin rol ve sorumlulukları açık hale getirilerek çalışanların katılımını sağlayacaktır.
Ohsas 18001 yararları » İş sağlığı ve güvenliği incelemelerinin diğer organizasyonlara entegre ederek kaynakların emniyetini sağlar. » Sağlık ve güvenlik hususlarına verilen önemi neticesinde yönetimin taahhüdünün sağlandığını belirtir. » Kurumun imajını yükselterek kamu gözünde güvenilir kurum imajı kazandırır. » Personelin motivasyonunu ve ise katılımını yükseltir, firmaya güven duymalarını sağlar, kuruluş değerlerine sadakatliğine katkıda bulunur. » İş sağlığı ve güvenliği ile alakalı milletler ve milletler arası şartlara ve yasalara uygunluğu gösterir. » İş sağlığı ve güvenliği organizasyonlarının kuruluş içerisinde sistematik şekilde yayılmasını sağlar. » Meslek hastalıkları ve kaza sayısında düşüş sağlar, iş kaybını önler. » Arıza süresi ve bunun neden olduğu maliyetlerde potansiyel düşüşe sebep olur.
Müşteri Memnuniyeti Yonetim Sistemi (Versiyon – 2014)
ISO 10002, Bir firmanın mevcut olan müşterisini elinde tutması, yeni kazanacağı müşteriye oranla en az dört kat daha masraflıdır. Müşteri kaybına uğrayan kurumların bu kayıplarını tedarik etmeleri ve imajını tekrar kazanmaları büyük çaba ve yüksek maliyet gerekir. Bu durumlarına yaşamamak için her yönetim ağının ortak yaklaşımı olan engelleyici yaklaşım, sistemleri yönetmeyi gerektirmektedir.
Iso 10002 Belgesini Hangi Kurumlar Almalıdır?, yaptığı faaliyet ne olursa olsun bütün kamu kuruluşları, vakıflar, özel şirketler, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin hepsi almalıdır. İSO 10002 Belgesi, tüzel kişiliğine sahip olan kurumlar ve firmalar sahip olabildiği gibi firmaların faaliyetleri kapsamında yer bulan birimlerde sahip olabilir. Dahası; Online, internet ticareti (e-ticaret) yapan firmalarda olmak üzere tüm ticari ve ticari olmayan kurumlarda uygulanmakta olan müşteri sorunlarının ele alınması süreçlerinin, etkin ve verimli bir biçimde tasarlanması ve sürdürülmesi için iyi bir yol gösterme şeklidir.
Yönetim İlkeleri » Müşteri sorunlarının yönetimi için çerçeve, » Koordinasyon ve tasarım, » Müşteri sorunlarının yönetimi sürecinin işletilmesi, » Sürekliliğin sağlanması ve geliştirmesi
Iso 10002 Belgesi Nasıl Alınır? Teklif Aşaması Müracaat AşamasıDoküman Tetkiki Aşaması(1.Aşama Denetim)Denetim Planlama AşamasıDenetim Aşaması (2.Aşama Denetim)Sözleşme AşamasıBelge Yenileme Aşaması
ISO 10002 Müşteri Şikayet Yönetim Sistemi standart kapsamı neleri içerir? gibi sorular ile sürekli karşılaşmaktayız. Bizde bu sorular karşısında sizleri bilgilendirmeyi üzerimize bir vazife edindik. Müşteri Şikayetleri Yönetim Ağı ISO 10002:2004 Müşteri Şikayetleri Yönetim ağı standartlarına göre meydan gelmektedir. Sistem Kalite Belgelendirme kuruluşu olarak, belgelendirilmek isteyen kuruluşları bu standartlara uygun şekilde inceleriz. Bu standartlar neredeyse tüm sektörde etkinlik gösteren kurumlara uygunluk belirttiğinden, sistem oluşturma çalışmaları esnasında da bu standardın tüm maddelerinde bulunan şartlar, kurumun kendi faaliyetlerine uygun biçimde yapılandırılır.
Otomotiv Sektörü Kalite Yönetim Sistemi (Versiyon – 2009)
Iso 16949 standardı temel prensipleri konusuna değinmek gerekirse alt kısımda maddeler halinde düzenledik. ► Bu sistem ağının bazı prensibi vardır.Bunlar şu şekilde sıralanmıştır: ►Müşteri merkeziyetçilik ve müşteri memnuniyeti ►Liderlik vasfı ►İnsanların aşamalara katılımı ►Müşterilerin sürece olan yaklaşımı ►İdare hususunda sistematik bir yaklaşım ►Sürekli ilerleme ve geliştirme ►Karar verme basamaklarında gerçeklere yönelik bir yaklaşım ►Karşılıklı yarar sağlayan tedarikçi ilişkileri ►Otomotiv sektörünün bilgi dağarcığını bir araya getirmek ►Ürün kalitesini geliştirmek, ►Tedarikçi halkasını geliştirmek, ►Bütün sektörün aynı kalite ağında birleşmesini sağlamak, ►Verimliliği yükseltmek, ►Ana kuruluşun farklı inceleme türlerinin faaliyetini engellemek, ►Sektörün nitelik ve kalite seviyesini yükseltmek ►Tüketiciye daha kaliteli mamuller sunmak
Iso Ts 16949 standardı, içeriğinin genel şartları alt kısımda yer almaktadır. ► Prosesler ve faaliyetler belirlenmeli. ► Proseslerin sırası ve karşılıklı etkileşimleri belirlenmeli. ► Proseslerin işleyişinin ve kontrolünün verimliliğini sağlamak için prensip ve metodlar belirlenmeli. ► Proseslerin işleyişini ve izlenmesini yardımda bulunmak için ihtiyaç duyulan kaynak ve bilgi sağlanmalı. ► Prosesler ölçülmeli, izlenmeli ve analiz edilmeli. ► Koordine edilmiş neticelere ulaşmak ve prosesleri daima geliştirmek için gereken faaliyetler uygulanmalı. ► Ürünün koşullara uygunluğunu etkileyebilecek bir proses dış kaynaklı durumuna getirilir, bu prosesler üzerindeki kontrol yapılmalıdır.
Iso 16949 Belgelendirme Faydaları Global kaynaklara yönelik ekstra güven Tedarikçi kaynaklarının kalite ilerletmesi maksadıyla yeniden analiz etmesi Tedarikçi ilerlemesi ve tutarlılığı için temin halkasında ortak bir kalite ağı yaklaşımı Varyasyonda eksilme ve verimlilikte yükselme 2. taraf sistem incelemelerinde azalma Kalite ihtiyaçlarının daha iyi kavranabilmesi için ortak bir lisan meydana getirmek İş bağlantı sayısının yükselmesi Kurumun imajının yükselmesi Pazarda rekabet gücünün yükselmesi Düzenli disiplinli bir ürün yönetimi Çalışanların bilincinin artırılması
SO TS 16949 Standardı Nasıl Uygulanır? konusunda yapmanız gereken ilk adım yani uygulamada aşamadaki ilk durum, belgelendirme bakımından müşterinizin ne arzuladığının belirlenmesidir.
ISO TS 16949 sisteminin yararları şu şekildedir, >Otomotiv sektöründe ürün ve süreç kalitesi ile ilgili tedarik zincirini iyileştirir. >Otomotiv endüstrisinde yaygın ve tutarlı uluslararası kalite sistem gerekliliklerini içermektedir. >Tedarikçi kalitesinde küresel güven sağlar. >Belgelendirme denetimleri için referans standart olma özelliğine sahiptir. >Müşteri memnuniyetini öncelikli kılan süreç odaklı denetim için alt yapı oluşturur. >Küresel pazarda kabul edilir bir standart olmanın getirdiği rekabet avantajını sağlar.
HELAL (Versiyon – )
Helal gıda belgelendirilmesi, Helal belgesi yahut diğer bir ismi olan helal sertifikası, Sistem Kalite belgelendirme kuruluşumuz tarafından ismi geçen kurumların teftiş edilmesi, helal prosedürlerine uygunluk testinin yapılıp onanması ve buna ilişkili olarak onay gören bir belgelendirmeyle sonuçlandırılması işlemine verilen addır. Besin maddelerinin helal koşulunu da içermekle birlikte insan sağlığına da uygun bulunması gerekmektedir
Helal sertifikalandırmada islamın 11 ana ilkesi prensip olarak kabul edilmektedir. Bu prensipler: » Tüketilen besinleri yalnız Allah (c.c.) helal ve haram kılabilir. » Helal eşyanın kendisindedir » İyili olsanız dahi haram olan besin maddeleri helal olmaz » Haram’dan kaçınmak gereken her türlü obje Helalde vardır » Helal’i besinleri haram saymak, Allah (c.c.)‘ a şirk koşmanın benzeridir. » Haram olma emri, objelerin kötü çirkin ve zararlı oluşuna bağlıdır. » Harama götüren her türlü yol haramdır. » Haramı helalleştirmek amacıyla yapılan tüm yollar da haramdır. » Haram olan her türlü besin maddesi haramdır. » Şüpheli olan besin maddelerini tüketmemek gerekir » Zaruretlik durumdaki haller ise mübah kılınmıştır.
Haram nedir? haram olarak kabul edilen unsurlar nelerdir?, Haram olarak kabul gören besin maddeleri oluşturan temel unsurlar alt kısımda yer alanlar gibidir. » Domuz eti ve bununla üretilen tüm besin maddeleri » Şartlara uygun olmayarak kesilmiş hayvanlar yahut kesilmeden önce hayatını kaybetmiş hayvanlar » Yüce Rab yerine başka bir tanrı adına kesilmiş hayvanlar » Alkol ve insanların bilincinin kaybolmasına neden olan maddeler » Yaşamını et yiyerek sürdüren hayvanlar » Avlanarak yaşayan kuş türleri » Kulağı bulunmayan kara canlıları » Kan ve kandan üretilmiş besin maddeleri
Belgenin Alımı Süreci İse; » Helal bir yapı inşa etmiş ve faal durumda ve sürdürüyor olmanız gereklidir. » Sonraki süreçte Sistem Kalite belgelendirme şirketimize başvuru da bulunması » Sözleşmenin imzalanması, » Belgelendirme için kurumda inceleme yapılması, » İnceleme neticesinde Helal Belgesinin kuruma takdim edilmesi » Kurumun Helal Logosunu ve belgesini faaline başlaması.
HELAL Belgelendirmenin Faydaları Nelerdir? Helal Belgesi alımı kapsamında, üretilen ürünlerin, ilave edilen katkı maddelerinin, hazırlanışı ile işleme yöntemlerini, sağlık ve temizlik şartlarını, sert güvenlik hükümleri içinde denetime tabi tutan tarafsız hizmeti sunmaktayız. HACCP, ISO ve diğer kalite ve güvenlik standartlarına uygun ve yeni teknolojilere, yeni katkı maddelerine adaptasyonu seri bir şekilde takip edebilen, Helal Baş Denetçi eğitimini almış kilit personel nezdinde denetimi yapılır. Ürünün ile üreticinin Küresel İslam dünyası kapsamında tanınmasını ve tanıtılmasını sağlar. Çeşitli ülkelerde organize edilen fuar etkinliklerine katılımına destek verir.
İyi Üretim Uygulamaları (GMP) (Versiyon – 2007)
İso 22716 Sertifikası, Kozmetik ürünlerinin üretimi alanında, bugüne kadar edinilen tecrübeleri, işletme şartlarını ve organizasyonel kılavuzlarını kapsamaktadır. Bu alandaki profesyonellerin yapmış olduğu katkılar ile oluşturulan standartlar, yalnız üretim faaliyetleri ile sınırlı kalmamaktadır. Aynı zamanda inceleme, depolama ve sevkiyat faaliyetlerini de kapsamına dahil etmektedir. Bu düzenleme, tüketici güvenliğini sağlamak için çok yüksek ihtiyaçları ortaya koymaktadır. İso 22716 kozmetik iyi üretim uygulamaları sistemi sahip olan kuruluşlarda personellerin motivasyonu da yüksek olacağından, üretilen ürünlerin kalitesi artacak, firmaya olan maliyetler indirgenecek ve kuruluş, ülkeler arası piyasa ortamında rekabet avantajına sahip olacaktır.
İso 22716 Faydaları Nelerdir? olduğunu alt kısımda maddeler halinde sıraladık. » Ülkeler arası ticarette kolaylık sağlar. » Üretim gerçekleşirken bu aşamaya çeşitli karışıklıkların ve hataların önlenmesi adına alakalı süreçleri ve bunun için kurulan organizasyonu inceleyen bir sitemdir. » Bu kalite kontrol siteminde ürünün devamlı takibi ve en sağlıklı şekilde kullanıcıya ulaşması sağlanır. » Ürünün en iyi şekil imalatının gerçekleşmesi ve kullanıcıya ulaştırmasına dayanır. » Müşterilerin mevcut veya gelecekte oluşabilecek taleplerinin karşılanmasını sağlar. » Legal ihtiyaçlara uyum sağlanır. » Oluşabilecek cezai durumlarda yasal cezaları azaltır.
İso 27716 sertifikasını kimler alabilir?, kısaca kozmetik ile uğraşan tüm firmalar alabilir. Kozmetik yönetmeliğinde de tanımlandığı şekli ile bir kozmetik ürünü tedarik eden, imal eden, geliştiren yada ürüne ismini, ticari markasını veya ayırt edilecek şekilde işareti koyan bütün tüzel ve ya gerçek şahıslar üretici firma olarak adlandırılır ve bu nitelikteki bütün tedarikçi firmalar İso 22716 kozmetik iyi üretim uygulamaları sistemi belgesine sahip olabilirler. Doğrudan imalatçı firma durumunda bulunmayan fakat ürünün tedarik halkasında yer alan ve göstermiş oldukları uygulamalar ürünün güvenliğine ilişkin niteliklerine etkide bulunan gerçek veya tüzel şahıslar da üretici firma olarak kabul edilir ve bu nitelikteki bütün imalatçı firmalar İso 22716 kozmetik iyi üretim uygulamaları sistemi belgesine sahip olabilirler.
İso 22716 kozmetik iyi üretim uygulamaları sistemi nasıl kurulur? süreci konusunda, kozmetikte iyi üretim uygulamaları sisteminde, diğer İso standartları gibi işlevsel bir doküman yönetim sistemi kurulmuş olması gerekmektedir. Yine kalite yönetim sisteminin prensibi olarak, firmada, personellerin görev açıklamalarının net şekilde açıklanmış olması, yetkinliklerinin açık olarak tanımlanmış olması, personellerin iyi eğitim almış olmaları, konuları hakkında yetkin olmaları ve firma üst yönetiminin güçlü olması aranan temel özelliklerdir. Güvenli üretim yalnız bu özelliklerdeki bir kuruluşta yapılabilmektedir.
İso 22716 Kozmetik Standardı Nedir? İso 22716 kozmetik standardı, Kozmetik iyi üretim uygulamaları standardı, bir kozmetik mamulün, asgari kalite şartlarını tedarik etmesine ilişkin yeterli güveni oluşturması için ihtiyaç duyulan bütün sistemli ve planlı organizasyonlara yönelik standartlardır. Kozmetik sektörünün belirli gereksinimlerini tedarik etmek ve kozmetik endüstrisinde faaliyette olan firmalar tarafından kullanılması için oluşturulmuştur. Kozmetik iyi üretim uygulamaları standardı, kozmetik imalatı uygulamalarının özellikle toplam kalite yönetimine dayanmaktadır. Kozmetik ürünlerin verimliliğine etkide bulunan birden fazla faktör bulunmaktadır. Bunların başında insanlar geliyor. Ayrıca idari ve teknik konuların yönetim unsurları da ürün kalitesini etkilemektedir.
IYI DAGITIM UYGULAMALARI (Versiyon – )
Bir üretim alanı iznine sahip olmak bu iznin barındırdığı mamullerin dağıtım yetkisini de içine alır. Dolayısıyla, kendi ürünleri ile alakalı herhangi bir dağıtım faaliyeti gösteren üreticilerin GDP’ye uyması gerekmektedir. Toptan dağıtımın tanımı, serbest bölge yada antrepo gibi belirli gümrük sahalarında faaliyet gösterilmesine bağlı değildir. Toptan dağıtım faaliyetlerine (ihraç etme, depolama yada karşılama gibi) yönelik bütün yükümlülükler bu dağıtımcılar için de geçerlidir. Ürünlerin dağıtımında rol alan diğer paydaşlar da bu kılavuzun alakalı bölümlerine riayet eder.
Iso 13485, Tıbbi Cihazlar Standardı, kuruluşun kalite yönetim proseslerini ve ürünle ilgili teknik altyapıya destek mahiyetindedir. Bu standarda ait şartları benimseme yönetimin stratejik bir kararıdır. Kurum kaliteli bir ürün geliştirme, ve tüm ihtiyaçları ve süreçleri belirlemelidir. Her bir kuruluşun büyüklüğü farklı olduğundan, çalışan sayısı gibi diğer faktörlerden standardı uygulama şeklide farklı oacaktır. Zaten Iso 13485 standardının temel gayeside standard maddelerine dayanılarak farklı çözümler ortaya konulmasıdır. Standardda belirtilen özel oluşturulmuş standard bazı riskli ürünlere uygulanmaktadır.
Ürün güvenliği bakımından tedarik halkası ve tüm dağıtım aşamasının endüstrideki takibi büyük önem göstermektedir. Ürünün güvenliğinin sağlanması aynı koşullarda iletinin gerçekleşmesi maksadıyla iyi dağıtım uygulamaları (GDP) çok önem teşkil etmektedir. İyi dağıtım uygulamaları GDP hizmetinizin kalitesine gerçekleştirmiş olduğunuz yatırımı gösterecektir. Özellikle ilaç sektöründe zorunlu olan bu standart ile depodan başlayarak gönderilecek merkezlere kadar dağıtıcıların bütün işlemlerini içine almaktadır. Kalite yönetim ağları gereğince GDP ’yi, tarafsız bir denetim kuruluşuna yaptırmanız çok yerinde olacaktır.
GDP sertifikası, ilaçların dağıtımı esnasında ürünün güvenliğini ve verimini koruması ilaç sanayisinde büyük önem arz etmektedir. İlaç için GDP (iyi dağıtım uygulamaları) sertifikasyonu hizmetinin her yönü, iyi dağıtımın uygulanmasını ve kalite çabanızı gösterir.
ilaç sektöründeki sertifikalar bakımından dünyada tanınmış bir liderdir. İlaç sertifikasyon sürecinde, bizim yüksek nitelikli denetçilerimiz, kaliteli ürünler sunmayı amaçlayarak, ilaç üreticilerinin ürünlerinin kaliteli olduğundan emin olmalarından dolayı tedarik halkası ortakları ile birlikte aşamaları ve politikaları analiz eder.
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (Versiyon – 2018)
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, Ülkeler arası piyasalarda neredeyse her ulusun gıda güvenliği ile ilişkin olarak standardının mevcut olması ve diğer ulusların birbirlerine uyum sağlamasındaki güçlük ve isteksizlik sonucunda oluşturularak yayımlanan bir standarddır. Bu maksatla, ISO kapsamında yapılan çalışma gruplarından birisi olan TC 34 tarafından, ISO 22000 Standardı oluşturmaya başlanmış, alakalı standart ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim ağları - Gıda halkası bütün firmalar İçin koşullar ismi ile milletler arası bir standart olarak 1 Eylül 2005 tarihinde yayımlanmıştır.
iso 22000 prensipleri nelerdir? » Tehlike analizinin gerçekleştirilmesi » KKN ( Kritik Kontrol Noktaları )’ lerin saptanması » Kritik Sınırların belirlenmesi » KKN’ lerdeki analizlerin gözlenmesi için sistem belirlenmesi » Düzeltici çalışmaların belirlenmesi. Bu çalışmalar, gözlemleme prosedürleri belirli bir KKN‘ nin kontrol altında olmadığını göstermesi durumunda gerçekleşmesi gereken uygulamalardır. » Doğrulama prosedürlerinin saptanması. Bu prosedürlerin maksadı, sistemin doğru şekilde gerçekleştiğini göstermektir. » Prensiplerin prosedürler ve kayıtlarla yazılı duruma getirilmesi
ISO 22000 standardı'nı kimler uygulayabilir? » Balıkçılar, çiftlikler ve süthaneler » Balık, et ve gıda firmaları » Ekmek, meşrubat, hububat, konserve ve dondurulmuş besin üreticileri, » Restoranlar, hızlı besin zincirleri, ayaküstü büfeler, oteller, hastaneler ve seyyar besin satıcıları
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim ağı Standardı, gıda halkaları boyunca gıda emniyeti sağlamak firmanın tüm yönetim aktiviteleri arasında düzenli bir yönetim ağı ve iş birliğini oluşturulması, hayata geçirilmesi, bütün aşamaların incelenip, ihtiyaç duyulduğunda güncelleme ve sürekli iyileştirme yapılmasının hedeflendiği milletler arası ISO 9001 ve ülkeler arası Codex Alimentarius Komisyonu(CAC)nca geliştirilen HACCP Uygulama süreçleri ve ilkeleri baz alınarak oluşturulmuş bir standarttır.
Iso 22000 belgesi nasil alinir? Belgelendirme Prosedürü AracılığıylaTeklifBaşvuruDoküman Analizi
Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (Versiyon – 2017)
Iso 27001 bilgi güvenliği sistemi nasıl kurulur? bu konu hakkında alt kısım maddeler halinde anlatılmaktadır ►Bütünlük, Gizlilik ve Erişebilirlik kriterlerine alakalı varlıkların değerlendirilmesi, ►Risk incelemelerinin yapılması, ►Risk analizi çıktılarına uygulanacak kontrollerin belirlenmesi, ►Sistemi istediği ve gerekli dokümantasyonların oluşturulması, ►Kontrollerin teorik olarak uygulanması, ►İç tetkikin yapılması ►Kayıtların saklanması ►Yönetimin incelenmesi ►Belgelendirme gibi faaliyetler ►Bilgi güvenliği Yönetim Sistemi uygulamaları
Iso 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ilke olarak bulunan dokuz prensip birbirini tamamlamakta olup bir bütün olarak okunmalıdır. Bu ilkeler, politik ve uygulama seviyeleri de dahil olmak üzere tüm kullanan bireyleri ilgilendirmektedir. Bizlere rehber olan ilkeler çerçevesinde kullanıcıların üstlenmiş oldukları sorumlulukların rollerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Daha kaliteli bir güvenlik anlayışının derlenmesi ve uygulamaların benimsenmesi için üretimi, eğitimi, bilgi paylaşımı sayesinde tüm kullanıcılara yardımda bulunmaktadır. Bilgi sistemleri ve ağlarının güvenilirliğini artırma çalışmaları, demokratik toplumsal değerleriyle, özellikle de kişisel mahremiyet ile ilgili esas olan konular ve bilginin serbest ve açık bir şekilde gereksinimi ile uyum gösterebilmektedir.
İso 27001 belgesi nasıl alınır?, sorunuza danışmanlık hizmeti almak yada belgelendirmek istiyorsanız, ilk yapmanız gereken ISO 27001 standardının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kurulumunu yapmanız sonrasında, belgelendirmek amacıyla bir belgelendirme kuruluşumuz ile bir anlaşma imzalamanız gerekmektedir. Belgelendirme kuruluşumuz, kuruluşların ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi ağının standartların şartlarını karşılayıp karşılamadığını tespitini yapmak üzere bir uygunluk değerlendirme denetimi yapar. Bu denetimin neticesinde belgelendirme kurumu, kurulmuş olan ISO 27001 bilgi güvenliği yönetim ağının şartlarının karşılandığına karar verir ise, kuruluşun bilgi güvenliği sistemini sertifikalandırılması gerçekleşir.
ISO 27001 Kimi ilgilendirir? şeklindeki pek çok soruyu ile karşılaşmakta ve verdiğimiz danışmanlığımız ve belge ile tüm şirketleri aydınlatmaktayız. Bu belge, taşeron şirketleri gibi bilgiyi başkaları adına yöneten kuruluşlar için de oldukça önemlidir: müşterilere bilgilerinin koruma altında olduğu güvencesini vermek için kullanılabilir.
Bilgi güvenliği yönetim sistemi kurmanın yararları hakkında bilgi vermek için ilk önce bilgi güvenliği sistemi olan ISO 27001 belgesini hakkında bilgilendirme bulunalım. Kuruluşlar, bilgi güvenliğini dikkate aldığını, gerekli aşamaları yaptıkları ve kontrol ettiğini göstermektedir. Lakin belgelendirmenin getirileri bununla sınırlı değildir;